Protein-Sockerkaka Mugcake (Lågkalori)

Posted on

Perfekt som ett proteinrikt mellanmål eller en lättare efterrätt, den här snabba och hälsosamma mugcake-sockerkakan är både enkel och grymt god.

protein sockerkaka mugcake

Kakor

Svårighet

Lätt

Prepptid

5 min

Tillagningstid

5 min

Total tid

10 min

Portioner

2

Näringsinnehåll per portion:

  • Kalorier: 200 kcal
  • Protein: 20 g
  • Fett: 7 g
  • Kolhydrater: 18 g

Ingredienser (2 portioner)

2 skopor (ca 60 g) vaniljproteinpulver

4 msk mandelmjöl

1/2 tsk bakpulver

2 äggvitor

4 msk osötad mandelmjölk

2 msk osötad mandelmjölk

1 tsk vaniljextrakt

2 tsk honung eller agavesirap (valfritt, för extra sötma)

1 msk smält kokosolja eller smält smör

En nypa salt

Tillagning:

1

Blandning: Blanda vaniljproteinpulver, mandelmjöl och bakpulver i en stor skål.

2

Tillsätt äggvitor, mandelmjölk, honung eller agavesirap, vaniljextrakt, smält kokosolja eller smör och en nypa salt.

3

Rör om tills alla ingredienser är väl blandade och du har en jämn smet.

4

Fördela smeten jämnt i två mikrovågssäkra muggar eller skålar.

5

Ställ muggarna i mikrovågsugnen och värm på hög effekt i 60-90 sekunder, eller tills kakorna har rest sig och är fasta i mitten.

6

Låt sockerkaks-mugcaken svalna något innan servering.

7

Servering: Toppa gärna med en lite kvarg och några färska bär.

7

Njut av dina proteinrika och kalorisnåla sockerkakor! 🙂

Extra tips

  • Släng ner några bitar mörk choklad i smeten om du vill lyxa till sockerkakan lite!

Tags:

+20 gram protein / Honung / Max 200 Kalorier / Mjölk / Proteinpulver

Du kanske också gillar de här recepten