Näringsinnehåll per portion:
- Kalorier: 200 kcal
- Protein: 20 g
- Fett: 7 g
- Kolhydrater: 18 g
Ingredienser (2 portioner)
2 skopor (ca 60 g) vaniljproteinpulver
4 msk mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
2 äggvitor
4 msk osötad mandelmjölk
2 msk osötad mandelmjölk
1 tsk vaniljextrakt
2 tsk honung eller agavesirap (valfritt, för extra sötma)
1 msk smält kokosolja eller smält smör
En nypa salt
Tillagning:
Blandning: Blanda vaniljproteinpulver, mandelmjöl och bakpulver i en stor skål.
Tillsätt äggvitor, mandelmjölk, honung eller agavesirap, vaniljextrakt, smält kokosolja eller smör och en nypa salt.
Rör om tills alla ingredienser är väl blandade och du har en jämn smet.
Fördela smeten jämnt i två mikrovågssäkra muggar eller skålar.
Ställ muggarna i mikrovågsugnen och värm på hög effekt i 60-90 sekunder, eller tills kakorna har rest sig och är fasta i mitten.
Låt sockerkaks-mugcaken svalna något innan servering.
Servering: Toppa gärna med en lite kvarg och några färska bär.
Njut av dina proteinrika och kalorisnåla sockerkakor! 🙂
Extra tips
- Släng ner några bitar mörk choklad i smeten om du vill lyxa till sockerkakan lite!