Bananpannkakor (Med Vaniljkvarg & Hallon)

Posted on

Lyxa till frukosten med nyttiga och kalorisnåla proteinpannkakor med vaniljkvarg och hallon! En proteinrik måltid låg på kolhydrater, perfekt om du vill hålla nere kalorierna men ändå äta riktigt gott!

bananpannkakor med vaniljkvarg och hallon

Pannkakor

Svårighet

Lätt

Prepptid

10 min

Tillagningstid

10 min

Total tid

20 min

Portioner

2

Näringsinnehåll per portion:

  • Kalorier: 250
  • Protein: 15g
  • Fett: 8g
  • Kolhydrater: 30g

Ingredienser (2 portioner):

1 mogen banan

2 ägg

1 tsk bakpulver

En nypa salt

Kokosolja (till stekning)

Topping:

2 dl vaniljkvarg

150 g frysta hallon

Tillagning:

1

Mosa bananen i en skål tills den är slät.

2

Tillsätt äggen och vispa ihop tills smeten är jämn.

3

Blanda i havregryn, bakpulver och en nypa salt.

4

Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja på medelhög värme.

5

Häll i smeten och stek små pannkakor tills de är gyllenbruna på båda sidor.

6

Lägg upp pannkakorna på en tallrik. Toppa med en klick vaniljkvarg och strö över hallon. Dekorera gärna med några färska hallon för extra färg och smak.

7

Klart! Ät och njut 🙂

Extra tips

  • Tillsätt 1 extra ägg för mer protein.
  • Vill du ha lite tunnare pannkakor kan du lägga till ett par matskedar mjölk i pannkakssmeten

Tags:

Ägg / Hallon / Kvarg / Max 250 kalorier / Pannkor

Du kanske också gillar de här recepten

Lämna en kommentar