Näringsinnehåll per portion:
- Kalorier: 250
- Protein: 15g
- Fett: 8g
- Kolhydrater: 30g
Ingredienser (2 portioner):
1 mogen banan
2 ägg
1 tsk bakpulver
En nypa salt
Kokosolja (till stekning)
Topping:
2 dl vaniljkvarg
150 g frysta hallon
Tillagning:
Mosa bananen i en skål tills den är slät.
Tillsätt äggen och vispa ihop tills smeten är jämn.
Blanda i havregryn, bakpulver och en nypa salt.
Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja på medelhög värme.
Häll i smeten och stek små pannkakor tills de är gyllenbruna på båda sidor.
Lägg upp pannkakorna på en tallrik. Toppa med en klick vaniljkvarg och strö över hallon. Dekorera gärna med några färska hallon för extra färg och smak.
Klart! Ät och njut 🙂
Extra tips
- Tillsätt 1 extra ägg för mer protein.
- Vill du ha lite tunnare pannkakor kan du lägga till ett par matskedar mjölk i pannkakssmeten