Näringsinnehåll per kaka:
- Kalorier: 90 kcal
- Protein: 5 g
- Fett: 3 g
- Kolhydrater: 10 g
Ingredienser (12 kakor)
1 dl havremjöl (Eller fint-mixade havregryn)
1 dl proteinpulver (vanilj- eller chokladsmak)
2 msk mandelsmör
2 msk honung eller agavesirap
0,5 dl mandelmjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
1 tsk vaniljextrakt
En nypa salt
50 g mörk choklad (hackad)
Kokosflingor (valfritt, till rullning)
Tillagning:
Blanda havremjöl och proteinpulver i en stor skål.
Tillsätt mandelsmör, honung eller agavesirap, mandelmjölk, vaniljextrakt och en nypa salt.
Rör om tills alla ingredienser är väl blandade och du har en jämn smet.
Vänd försiktigt ner den hackade mörka chokladen.
Servering: Forma smeten till små kakor med hjälp av händerna eller en sked.
Om du vill, rulla varje kaka i kokosflingor för extra smak och textur.
Lägg kakorna på en tallrik och ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering.
Klart! Njut av de här grymt goda cookie dough kakorna med en svart kaffe eller en kopp thé! 🙂
Extra tips
- Om du inte har havremjöl kan du mixa havregryn i en mixer till det blir ett mjöl, då har du gjort eget havremjöl! 🙂
- De här kakorna är goda att krydda med kardemumma för lite annorlunda smak.
- Du kan även blanda lite kakao i smeten för mer hokladsmak.