Näringsinnehåll per chokladboll:
- Kalorier: 120 kcal
- Protein: 6 g
- Fett: 5 g
- Kolhydrater: 12 g
Ingredienser (10 chokladbollar):
3 dl havregryn
1 dl proteinpulver (chokladsmak)
2 msk kakao
1 dl starkt kaffe (kallt)
2 msk honung eller agavesirap
2 msk smält kokosolja
En nypa salt
Kokosflingor (till rullning)
Tillagning:
Blanda havregryn, proteinpulver och kakao i en stor skål.
Tillsätt kallt kaffe, honung eller agavesirap, smält kokosolja och en nypa salt.
Rör om tills alla ingredienser är väl blandade och du har en jämn smet.
Forma smeten till små bollar med hjälp av händerna.
Rulla varje boll i kokosflingor tills de är helt täckta.
Lägg bollarna på en tallrik och ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering.
Klart! Servera med ett glas minimjölk för mer protein eller svart kaffe för ett mer kalorisnålt alternativ! 🙂
Extra tips
- Gör gärna chokladbollarna dagen innan och ställ de i kylen så blir de lite fastare och havregrynen hinner sätta sig.
- Om du vill kan du rulla chokladbollarna i hackade nötter eller ren kakao också.