Näringsinnehåll per portion:
- Kalorier: 130 kcal
- Protein: 14 g
- Fett: 3 g
- Kolhydrater: 12 g
Ingredienser (4 portioner)
2 dl vaniljkvarg
1 dl grekisk yoghurt (lätt)
1 dl proteinpulver (karamell- eller vaniljsmak)
2 msk sockerfri karamellsås/kolasås
1 tsk vaniljextrakt
1 msk honung eller agavesirap
1 dl mandelmjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
En nypa havssalt
Execution
Blandning: Blanda vaniljkvarg, grekisk yoghurt och proteinpulver i en stor skål.
Tillsätt sockerfri karamellsås/kolasås, vaniljextrakt, honung eller agavesirap och mandelmjölk.
Rör om tills alla ingredienser är väl blandade och du har en jämn smet.
Tillsätt en nypa havssalt och rör om försiktigt.
Häll smeten i en glassmaskin och följ instruktionerna för att frysa glassen.
Om du inte har en glassmaskin, häll smeten i en fryssäker behållare och ställ in i frysen. Rör om var 30
Servering: Ta ut glassen ur frysen och låt den stå i några minuter för att mjukna något innan servering.
Skopa upp glassen i skålar och toppa eventuellt med lite extra sockerfri karamellsås och en nypa havssalt för extra smak. Klart! 🙂
Additional tips
- Customize the level of spiciness by adjusting the amount of Thai red curry paste.
- Pair with crusty bread to soak up the flavorful broth.
- A splash of coconut milk right before serving adds an extra layer of richness.